Om oss

redig301JPG

Julia
,
född & uppvuxen bland de norrländska skogarna i Jämtland på tidigt 90-tal. De senaste tio åren har hon utforskat olika delar av världen och arbetat med många två och fyrbenta vänner som bland annat djurskötare, hästinstruktör & fjällguide ♥
Julia har även hunnit testa på en rad andra grejer, från att jobba som ballongclown till att sälja mackor - men att arbeta med djur (och ibland deras tvåbenta) är det som gör henne gladast!
Att få utlopp för kreativitet är något som är viktigt för Julia och 2011 började hon tillverka smycken till människa, häst & hund under namnet “Handmade by Eldh”. För tillfället är detta främst en fritidssyssla och smycken tillverkas på beställning i mån av tid.
Hösten 2013 kom Julia in på sin drömutbildning till legitimerad djursjukskötare och tog examen i juni 2016, nu arbetar hon som sköterska på Östersunds djursjukhus. Och det var just där hon först träffade sin Bengt. 

Bengt, uppvuxen 5 mil norr om Östersund på familjegården i Västbyn/Offerdal. Bengt är snickare och har efter många år som anställd nu startat upp en egen firma. Lite extra roligt tycker han det är med finsnickerier men sysslar också med både små och stora renoveringsprojekt. Han tar sig an byggen i allt från stadsnära villaområden till avlägsna fjällstugor (gärna där han kan passa på att fiska lite också) och gillar flexibiliteten i sitt yrke. 
Utöver hantverkaryrket besitter han mycket kunskap om  gårdsliv och har ett stort intresse för jakt och vildmark. Han är Västbyns allt-i-allo och har alltid tusen olika projekt på sin att-göra-lista. 


Bor gör vi med våra fyrbenta vänner Húni, Leia & Misse i en villa drygt 2 mil utanför stan. Men en stor del av vår fritid spenderas just på familjegården i Västbyn.  Västbyn består av ett fåtal hushåll med stor gemenskap - lite som "Bullerbyn"! 

Här på hemsidan  vill vi dela med oss av våra gårdsprojekt, husrenovering & en lantlig vardag.