Foderhäcken

Eftersom vi byggde på vindskyddet in i det sista inför att hästarna skulle flytta hem hann vi aldrig fixa någon foderhäck till första hösilagebalen. Den ställdes därför ut som den var (minus plast och nät pga risken för att de skulle äta av det eller trassla in sig). En dryg vecka senare var den balen förstås utspridd, kissad på, bajsad i samt täckt med ett lager snö. Ingen överaskning direkt, men det var ett faktum att innan nästa bal skulle ut behövde en foderhäck prioriteras för att skydda balen och minska på spillet. 

Och under natten till Nyårsafton, jag tror klockan var närmare 02, blev vi färdiga med bygget. Mha traktorn körde vi ner den mot hästhagen och höll tummar för att vi fäst den tillräckligt bra till gafflarna på traktorn...
Herkules & Filur tyckte vi var minst sagt spökiga som dök upp vid den tiden med ett märkligt trähus och pulsade runt i djupsnön frustandes med höga huvuden. Så snart vi placerat en ny höbal i den fick den som tur var snabbt godkänt. Vi åkte hem och sa godnatt, men såg fram emot att se resultatet i dagsljus morgonen därpå. 

...Och denna syn möttes vi av nästa morgon:

IMG_20171231_143324jpg
En toppen avslutning på 2017!